Προδημοσίευση: «Οι παίκτες» του Μάρκο Μισιρόλι

Κυκλοφορεί στις 29 Ιανουαρίου από τις εκδόσεις Μίνωας

Το μυθιστόρημα του Μάρκο Μισιρόλι «Οι παίκτες» κυκλοφορεί στις 29 Ιανουαρίου από τις εκδόσεις Μίνωας και πρόκειται για ένα δυνατό κοινωνικό μυθιστόρημα που αγγίζει βαθιά τον αναγνώστη.

Ο Σάντρο, ένας νεαρός διαφημιστής που ζει στο Μιλάνο και κατάγεται από το Ρίμινι, αποφασίζει να επιστρέψει στη γενέτειρά του με αφορμή τα γενέθλια του πατέρα του, που έχει μείνει χήρος πρόσφατα. Θέλει να περάσει λίγο χρόνο μαζί του, να ξεφύγει από τα χρέη που έχει δημιουργήσει λόγω του πάθους του για τον τζόγο, αλλά και να διαχειριστεί τον χωρισμό του με την Τζούλια.

Ο Νάντο Παλιαρίνι, ο πατέρας του, δούλεψε στα νιάτα του σε τουριστικά λεωφορεία, ως σιδηροδρομικός υπάλληλος, υπήρξε ιδιοκτήτης του καφέ «Αμέρικα», αλλά το μόνο που θα ήθελε να γράφει στην ταυτότητά του είναι χορευτής. Γιατί αυτός και η γυναίκα του χόρευαν σε όλους τους διαγωνισμούς της Αδριατικής. Χόρευαν για να κερδίσουν.

Αυτό που ενώνει τους δύο άντρες είναι το πάθος τους να κερδίζουν, ο μεν Σάντρο στα χαρτιά, ο δε Νάντο στους διαγωνισμούς χορού. Ήθελαν να έχουν τα πάντα, αλλά τώρα συνειδητοποιούν ότι στην πορεία της ζωής τους το τίμημα που πλήρωσαν ήταν πολύ σκληρό και αρχίζουν να αναθεωρούν τις προτεραιότητές τους…


Το μυθιστόρημα «Οι παίκτες» του Μάρκο Μισιρόλι (μτφρ. Μαρία Οικονομίδου) κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας, περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Photo by Dylan Clifton on Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *